Thursday, November 23, 2006

blog baru...

assalamualaikum kpd sume yg baru datang ke blog baru aku nih.. ^_^

herm.. snanye blog ni da lama aku buat.. tp posting tak banyak.. so.. skarang ni.. aku mula timbul kesedaran dan minat tuk tulis blog balik…

kalo dulu.. blog aku macam terlampau kaku.. so yg ni.. aku nak nampak ada variety dan mudah difahami sket.. nanti sesape je yg masuk baca.. aku harap dorang mudah faham apa yg aku cuba fahami dan sampaikan…

sedikit pasal blog ni.. kalo korang sume nak tau.. bukan senang snanye nak menulis sesuatu yg serius.. mcm blog ni.. serius maksudnya.. aku menulis apa yg berguna.. bukan sekadar merapu ntah pape.. benda paling susah bagi aku ialah mood tuk menulis tu sniry.. kalo idea tak de la jadi isu sangat.. idea aku mudah datang.. malah kekadang.. aku bleh reka jalan cerita tentang ape yg aku nak tulis dlm kepala.. tp bila ngadap laptop nk tekan keyboard tu la.. huh sume datang.. tepikir kain baju tak basow lagi la.. nak prepare masak.. boring duk kat umah.. macam-macam hal la.. tu la pasal.. time tengah malam je aku bleh bg tumpuan sket.. sebab malam sume da tido.. so masa bersendirian ni la merupakan masa yg paling ‘zuuq’ dan ada feel sket hehe.. ni skarang ni pun.. aku bawak laptop masuk bilik.. berlunjur atas katil dan mula menulis…

untuk blog ni.. antara target aku ialah.. aku nak korang rasa apa yg aku alami.. sebab apa yg aku tulis kat sini ialah pengalaman yg telah aku lalui.. aku buat camni sebab.. kita tak kan dapat lalui sume perkara.. so.. kita harus berkongsi untuk saling melengkapi.. idea blog ni pun merupakan jaringan mereka yg pernah dan masih hidup dlm perjalanan hidup aku.. keduanya.. aku harap.. dengan blog ni.. aku akan lebih rapat dengan sesiapa sahaja yg sudi dlm lingkungan tertentu.. inilah antara beberapa perkara yg aku harapkan dr blog ni…

dalam blog ni.. aku harus tegaskan bahawa bahasa perantaraan yg digunakan ialah bahasa standard budak remaja sekarang.. mungkin ada yg tergelak pabila aku mengutarakan isu bahasa.. tp.. aku memang tegas dlm soal macam ni.. cuma untuk blog ni.. aku bagi pengecualian.. semata-mata untuk menghidupkan blog ini dan mendekatkannya kpd golongan remaja.. kalo nak bahasa tatabahasa.. tunggu la web aku nanti…

so.. aku mintak sangat la kat korang sume ni.. lepas baca apa yg aku tulis dan posting kat sini.. supaya dapat bagi respon.. bagi je la pape komen ke.. cadangan ke.. aku tak kesah.. kalo korang nk bg respon yg mantap.. send kat email aku sidqi87@yahoo.com supaya aku leh posting kat sini dan kita sesama leh baca.. yg penting.. korang dapat sesuatu yg berharga drpd tulisan aku.. itulah impian aku :)