Saturday, June 23, 2007

Sirih Pulang Ke Gagang

Setelah dua tahun setengah meninggalkan Maahad dengan lima tahun kenangan, saya menerima jemputan ke Majlis Pertemuan Alumni Maahad Muhammadi, bertemakan “Sirih Pulang Ke Gagang : Menjulang Budi Menabur Bakti” di Taman Perbandaran Tengku Anis Kota Bharu, pada Sabtu, 16 Jun 2007 yang lepas, anjuran Persatuan Alumni Maahad Muhammadi Negeri Kelantan (AMAL).

Serentak dengan itu juga, saya sempat berkhidmat sebagai AJK Masakan & Makanan yang menguruskan slot bekwoh untuk makan tengahari, sangat meletihkan tapi amat bermakna, dan sehelai t-shirt hitam bercorak tepak sirih bertulis moto majlis merupakan cenderahati yang amat bernilai.

Majlis perjumpaan kali pertama ini sangat meriah dengan kehadiran beratus-ratus bekas pelajar dan diserikan dengan sukaneka, nasyid dan pertunjukkan silat oleh pelajar-pelajar Maahad. Tuan Guru Menteri Besar Kelantan, Dato’ Haji Nik Abd. Aziz bin Nik Mat pula sempat meluangkan masa berucap sekaligus merasmikan penutupan majlis perjumpaan kali pertama ini.

Terima kasih kepada semua, dan semoga jumpa lagi.Maahad – Sekolah Menengah Ugama (Arab) Maahad Muhammadi Lelaki – SMU (A) MML

AMAL – persatuan alumni bagi tiga buah sekolah: SMU (A) Maahad Muhammadi Lelaki, SMU (A) Maahad Muhammadi Perempuan Kota Bharu, SMU (A) Maahad Muhammadi Perempuan Pasir Pekan.

Bekwoh - kenduri

1 comments:

Anisah Ali said...

AJK Masakan..itulah kamu..
WeeHee.

Hmmm..tshirt Hitam bercorakkan tepak sirih.Menarik...Pasti smart!!