Thursday, August 16, 2007

jika kamu terlepas, orang lain akan mengambilnya

Saya telah terlepas 2 program akademik yang penting minggu ini.

Program Pertukaran Pelajar (Students Exchange Programme) antara UIAM dengan universiti negara luar, dan ceramah umum oleh Pemenang Anugerah Nobel 2006, Prof. Dr. Muhammad Yunus, pengasas Grameen Bank, dari Bangladesh.

Sangat terasa akan kehilangan peluang itu, tapi tetap yakin pada enthusiasm yang tak pernah kenal penat :)

4 comments:

Nihlah Johari said...

huuu... cane leh terlepas sidq? siannye... xpe², xde rezeki lg. focus mantapkan pointer pstu kte apply same² yeh! ^__^

"doaku sentiasa mengiringi.." hehe.. that sentence is an immitation but my comes from my heart ^__^

MuhammadSidqi said...

huu panjang citenye.. nanti la ana tulis bebila ye insyaALLAH...

aa yap.. kena naikkan pointer..!!

ahaks.. trimas tuk doa indah itu :)

Azree MH said...

Huhu. Aku pun terlepas gak nak dengar talk Dr. Muhammad Yunus tu.

Dia yang pergi rangka program microfinancing kat Bangladesh. Dan kemudian menurunkan kadar kemiskinan rakyat negara tersebut.

Sangat mengkagumkan. Sebab tu Pak Lah beria-ia nak ajak dia datang Malaysia.

MuhammadSidqi said...

itu lah pasal.. aku terlepas la waa.. aku pegi main odi.. dia da dalam keta nak blek.. uh sadis :(